Universitatea cafelei

In incinta fabricii illycaffe din Trieste, exista o camera multi-media cu computere situate alaturi de echipamente, tejghele de bar si mostre de cafea verde. Sala se poate transforma intr-o bucatarie, o cafenea, o sala de cinema, sau de distractii, in functie de necesitati.

Aceasta este locul Universitatii Cafelei (University of Coffee), fondata de illycaffe, universitate ce ofera unui barista cea mai mare oportunitate pentru training si aimilarea cunostintelor acumulate de-a lungul anilor de illy despre cultura cafelei, management si promovarea cafenelelor.

Programe de studiu flexibile sunt special concepute pentru cei care vor sa studieze si sa isi deruleze activitatea de zi cu zi din cafenea. Exista o echipa de profesori calificata, formata din specialisti illycaffe si profesori universitari.

Relatiile cu profesorii, colegii si illycaffe nu sunt limitate doar pe durata cursurilor, ci extinse datorita unei retele a comunitatii de profesionisti solida, reala si mereu la zi.

Cursurile, care sunt de asemenea deschise si pentru iubitorii cafelei, fiind dedicate acelora care vor sa deruleze o afacere in domeniul cafelei, sa o dezvolte si sa devina un punct de referinta in comunitatea locala, sa ofere clientului nu numai o cafea excelenta ci si o experienta bogata. Sunt oferite conditii speciale pentru clientii illycaffe si espressamente illy.

Programe de studiu flexibile sunt special concepute pentru cei care vor să studieze și să își deruleze activitatea de zi cu zi din cafenea.

Perfectionarea continua este o provocare pentru toti barista.

illycaffe a pus bazele Università del Caffe of Trieste cu scopul de a impartasii si altora cultura cafelei in cel mai vast si complex mod.

Proiectul are la baza experienta acumulata in mai mult de 80 de ani de activitate, ce au pus laolalta arta si stiinta, in vederea transmiterii unicii traditii a espressoului Italian – unde el atinge perfectiunea – cu o continua cautare de idei noi si de metode de preparare a unei cesti de cafea.

Scopul Università del Caffe este de a transmite acest know-how catre barista, avand un rol esential in diseminarea culturii cafelei printr-un training complex.

Lumea bogata si complexa a cafelei este prezentata si interpretata in toate aspectele, porning de la materia prima – planta, cireasa, boaba de cafea – pana la elemente de stil, momentul potrivit si modul privind recompensarea consumatorilor cu o experienta memorabila.

Università del Caffe este un proiect cu continuitate in timp, datorita unei retele informatice eficiente. Toti cei care urmeaza cursurile raman in contact cu colegii si instructorii, sustinand cu entuziasm o comunitate a expertilor care impartasesc o experienta comuna, si pot fi siguri ca intotdeauna vor fi la curent cu noutatile.

illycaffe a devenit sinonima cu garantia si calitatea, facandu-i pe cai care intra in lumea ei sa se simta special.

Scopul Università del Caffe este de a transmite acest know-how catre barista, avand un rol esential in diseminarea culturii cafelei printr-un training complex.

Università del Caffe este organizata pentru a oferi programe de studii flexibile, diverse, care sa permita participantilor sa se specializeze in concordanta cu nevoile, cuaptitudinile lor, cu interesul profesional, programele desfasurandu-se pe o perioada de timp relativ scurta.

Oferta poate include cursurile traditionale tinute in Trieste precum si cursuri itinerante prin locatii cunoscute, prestigioase. Cursurile pot fi programate, sau adaptate si pot dura de la una, la mai multe zile, in functie de subiectele abordate si numarul de participanti, de la patru zile pentru Maestro Barista dedicat profesionistilor, pana la seri dedicate cunoscatorilor.

La sfarsitul fiecarui curs, participantii vor primi un certificat. Cei care ales sa participe la unul din cursuri pot in permanenta sa aplice pentru alte cursuri, sa se perfectioneze, construindu-si un plan de studiu astfel incat sa atinga cel mai inalt nivel in domeniu – diploma Artista e Manager del Caffe.

Profesorii Universita del Caffe sunt o parte integrala si activa a illy. Echipa include excelenti experti, specialisti in domeniu, gata sa impartaseasca din experienta lor si participantilor.

Ariile de studiu: Cafea: istorie, botanica, procesarea, activitatea industriala, teoria tehnica a tranformarii, cappussino si alte preparate pe baza de cafea, aspectul nutritional, arta degustarii si echipamentul necesar pt prepararea cafelei.

Profesorii Universita del Caffe sunt o parte integrală și activă a illy. Echipa include excelenți experți, specialiști în domeniu, gata să împartașească din experiența lor și participanților.

Managementul unei cafenele din punct de vedere economic si financiar, servirea si relatiile cu clientii, merchandising vizual, tehnici de mobilare a cafenelei.

Planul complet de studii se finalizeaza cu diploma Artista e Manager del Caffe, dar barista si ceilalti participanti pot alege sa participe la un singur curs si apoi sa-si construiasca noul plan in functie de timpul disponibil.