Design the illy can este un proiect marca illy, ce își propune să încurajeze tinerii artisti români să-si exprime talentul într-un mod mai puțin convențional – decorând cutia de cafea illy.

20.000 de cutii illy îmbrăcate în design-ul și cu numele unui tanar artist roman vor fi rezultatul acestui experiment creativ. Un proiect cu rol de stimul menit să scoată spiritul creativ din tine, cel pasionat de design, indiferent că ai o diplomă sau nu în domeniu. Alege sa fii tu artistul care va semna 20.000 de cutii de cafea illy ce vor fi distribuite pe rafturi, în toată țara.

Împreună cu acest premiu, o călătorie la Bienala de la Veneția din 2015, o vizită la fabrica illycaffe din Trieste, un loc în expoziția cu cele mai bune lucrări înscrise în competiție, illycaffe îți oferă o “medalie” artistică: șansa de a-ți regăsi numele alături de alte nume mari precum James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo PistolettoCittadellarte, Tobias Rehberger, Sebastião Salgado; artisti ce au decorat, de-a lungul anilor, cutiile de cafea illy.

illycaffe susține arta de mai bine de 20 de ani prin colaborări cu maeștri ai artei contemporane.  Începând cu anul 1992, ceștile illy au fost suportul acestor artiști, lucrările rezultate fiind obiectul mult apreciatelor ediții speciale illy Art Collection. În 2006, illy a oferit iubitorilor de cafea acces la obiecte de artă valoroasă printr-un nou suport reprezentat de cutia de cafea illy. Forma circulară a cutiei a inspirat concepte interesante care au explorat infinite posibilități de exprimare a imaginației.

De două decenii, cafeaua și arta au un punct de intalnire, iar acela se numește illy Art Collection. Acum, illycaffe importă aceleași principii pe plaiurile românești.