De peste 80 de ani, illy a creat o experienta italiana autentica prin calitate, estetica si cultura. illy este un model de lider in domeniul cafelei prin modul fara compromisuri de abordare a businessului, prin respectarea standardelor, incepand de la prelucrarea boabei pana la produsul finit, cafeaua, prin utilizatea boabelor de cafea de cea mai buna calitate, 100% Arabica.

Pentru obtinerea unei cafele espresso perfecte, illy merge dincolo de boabele de cafea, concentrandu-se pe valoarea oamenilor, pe etica in business prin sustinerea si dezvoltarea fiecarei regiuni ca sursa de cafea, demonstrand o profunda dedicatie pentru oameni.

illy isi exprima dragostea pentru arta si cultura, precum si setea pentru frumos in tot ceea ce face. Pe scurt, illy nu isi propune sa concureze cu alti producatori de cafea din lume – illy si-a stabilit propriile standarde pe care le urmeza inca din prima zi, prin toate elementele legate inseparabile de brandul illy: pasiunea pentru calitate, tehnologie, sustinerea producatorilor, educatie si excelenta in general cuplata cu arta si cultura ce completeaza experienta illy.

illy și-a stabilit standardele pentru obținerea unei cafele de calitate excelentă prin implicarea necondiționată în tot ceea ce înseamnă calitate, tehnologie, sustenabilitate, educație, cultură și nu în ultimul rand, artă.

illycaffe a fost fondata in 1933 de catre Francesco Illy, si de trei generatii, illy a condus industria cafelei prin inovatie, tehnologie si cunostinte.

Un adevarat inventator si lider al industriei, in 1935 Francesco Illy a patentat primul aparat automat de cafea, care inlocuia aerul comprimat cu abur si l-a numit „Illetta”. El a continuat sa faca inovatii in acest domeniu, printre ele fiind inventarea sistemului de ambalare prin presurizare pentru pastrarea cafelei, sistem imbunatatit si aflat inca in uz.

Dupa cel de al doilea Razboi Mondial, controlul asupra companiei a fost incredintat fiului, Ernesto Illy. Inarmat cu o diploma in chimie si mostenind pasiunea tatalui sau pentru tot ceea ce insemna espresso, Ernesto a lucrat intr-un laborator de cercetare, ce a devenit locul unde au fost descoperite peste 17 inventii si patente in domeniul cafelei, detinute de compania illy. Aceste patente ating aspecte variate, privind procesarea si prepararea cafelei. illy detine trei din cele 7 mari inovatii din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani – tehnica presurizarii, sistemul E.S.E – easy serving espresso si inventia Illetta.

In 2005, CEO al illycaffe a devenit Andrea Illy, care a preluat conducerea companiei. Sub conducerea lui, compania s-a extins la nivel global de la 29 de tari inainte, la peste 100 de tari, iar veniturile au avut o crestere de peste 130%.

Un adevarat inventator si lider al industriei, in 1935 Francesco Illy a patentat primul aparat automat de cafea, care inlocuia aerul comprimat cu abur si l-a numit „Illetta”.

illy crede in producerea unui amestec unic de cafea ce poate fi folosit atat pentru prepararea cafelei espresso, cat si pentru alte moduri de preparare, pentru aceasta fiecare boaba trebuind sa atinga standarde inalte de calitate.

Fabricata din boabe 100% Arabica de cea mai buna calitate, boabe de cafea culese manual din 9 regiuni diferite de pe glob, cafeaua illy espresso este identificata de toti cei care cunosc calitatea illy si sunt familiarizati cu experienta illy. Intr-un joint venture cu Sortex Ltd, illycaffe a produs prima masina electronica ce poate examina fiecare boaba de cafea Arabica, eliminand astfel pe cele de calitate inferioara. Boabele selectate sunt mutate ulterior pentru a fi prajite si a se obtine un optim de aroma, apoi sunt racite.

Acest proces este doar o mica parte din cele 114 controale de calitate prin care cafeaua trebuie sa treaca inainte ca fiecare ceasca / cutie de cafea sa fie ambalata, deschisa si servita de catre consumatorii de elita de pe glob.

Tehnica presurizarii este o alta solutie exclusiva folosita de illy pentru a pastra calitatile cafelei. In acest proces, aerul este extras din ambalaj si inlocuit cu un gaz inert, ce garanteaza un timp de pastrare mai lung, mentinand prospetimea cafelei pe o perioada de cel putin doi ani.

Prin tehnologie si dorinta de a crea o cultura a cafelei care sa te inspire, sa te educe si sa te recompenseze, illy imbunatateste viata la nivel economic, social si educational.

Misiunea illy este a de a dezvolta regiunile unde cafeaua isi are originile, din Brazilia la Etiopia si India. Fermierii in aceste zone sunt motivati sa furnizeze cele mai bune boabe de cafea Arabica celor de la illycaffe.

Ei sunt educati in universitati, le sunt aduse la cunostinta tehnologiile de producere a cafelei, au cunostinte profunde in domeniul cafelei si toate acestea cu scopul ca productia de boabe sa indeplineasca standardele illy. illy nu numai ca educa fermierii ci ii si recompenseaza. Programul dezvoltat de illy pentru Brazilia le da cultivatorilor nu numai oportunitatea de a creste cea mai buna cafea ci si de a avansa ca si tara.

Brazilia vinde acum 40 milioane de saci de cafea in comparatie cu 16 milioane ce se vindeau in 1990, inainte ca programul illy sa inceapă.

Brazilia beneficiaza de pe urma relatiei cu illy de Premiul de calitate acordat cultivatorilor de cafea (Quality Award for Coffee Growers), un premiu in cash pe care illy il acorda cultivatorului cu cea mai mare productie de cafea anuala.

Acum in anul al 15 lea, peste 600 de producatori Brazilieni din zone diferite din Brazilia, ca Sul de Minas si Alta Mogiana, a luat parte la aceasta competitie in dorinta de a-l castiga. Fiecare an il surclaseaza pe precedentul in ceea ce priveste numarul celor inscrisi in competitie, cat si privind calitatea cafelei, facand ca productia de cafea Braziliana sa fie una dintre cele mai bune la nivel international si atingand in acealsi timp si obiectivului illy, sustenabilitatea.

illy de asemenea practica regulile unui comert corect cu gandul de a obtine calitatea cea mai buna. Premiul este reinvestit in sistemul illy prin selectarea celui mai bun cultivator, motivand-ul pe acesta sa lucreze direct cu illy pentru premii si programe. Prin Universidade illy do Café in Sao Paolo si prin echipa proprie de agronomi, illy tinde sa obtina in mod constant cele mai bune recolte si practici post recoltare. Cu toate acestea, illy intotdeauna cumpara cafeaua direct de la cultivatori si plateste peste pretul pietii fara a tine cont de fluctuatii. illy este o companie cu perspective etice si globale.

illy detine 4 certificari care confirma standardele sale de inalta calitate si politici exemplare de mediu.

In 2003, illycaffe a deschis o noua platforma industriala cu emisii scazute in Trieste, Italia.

Aceasta platforma are un impact foarte scazut asupra mediului inconjurator datorita consumului de energie scazut. Prin aceste toate programe si initiative, illy este lider in sustenabilitate. In piete fluctuante, politica pe termen lung illycaffe privind legatura dintre calitate, sustenabilitatea economica, social si de mediu si dobandirea cunostintelor prin educatie in vederea cresterii / dezvoltarii, ofera cultivatorilor o stabilitate necunoscuta in lumea cafelei.

Cunoscatorii si iubitorii cafelei aleg illy

Cele mai bune hoteluri si restaurante din lume servesc illy. Apartamentele din Mandarin Oriental Hotels au propriile echipamente FrancisFrancis!.

Proprietarii de restaurante si bucatarii sefi ca Sirio Maccioni, Julian Niccolini, Drew Nieporent, Marcus Samuelsson si Laurent Tourondel nu ar folosi alt brand. Lista fanilor illy include leaderi in film, literatura, arta, muzica, design, arhitectura si moda.