Suntem sustenabili în fiecare etapă a cultivării, producție și comercializarii cafelei illy. Am construit un parteneriat cu producatorii de cafea bazat pe trei elemnte de baza:

 1. Selectarea celor mai buni cultivatori de cafea.
 2. transferul continuu de know-how si tehnoclogie
 3. plata unui pret corect mai mare decat cel al pietei

Acțiuni pe teren. Specialistii illycaffe lucrează cot la cot cu fermierii pentru a pune în aplicare cele mai bune practici:

 • Practici agricole cu impact asupra reducerii impactului asupra mediului;
 • Minimizarea utilizării substanțelor chimice sau a altor compuși artificiali;
 • Reducerea consumului de apă în procesul de spălare a fructelor recoltate;
 • Umbrirea naturală a plantelor cu copaci autohtoni

Acțiuni in fabrică

 • Managerul energetic are rolul de a asigura cele mai bune practici pentru consumul redus de energie
 • Energia electrică folosita in fabrica provine doar din surse regenerabile;
 • 90% din metan este utilizat pentru prăjirea boabelor de cafea, în timp ce cantitatea rămasă se foloseste pentru încălzire și pentru producerea apei calde;
 • Instalația de refrigerare nu utilizează combustibili fosili;
 • Căldura produsă de compresoarele de aer este recuperata și reutilizata pentru a încălzi zonele in care are lor ambalarea.

Am construit un parteneriat cu producatorii de cafea bazat pe trei elemente de bază

Reducerea emisiilor de CO2 în procesul de producție in vederea atingerii obiectivelor europene ale anului 2020.

Acțiuni pe piață Sunt proiectate si implementate soluții pentru maximiza eficienta a eliminării deșeurilor. Metalul folosit pentru cutiile illy (de 3 kg, 250 g), cat și polipropilena folosită pentru capsulele Iperespresso sunt 100% reciclabile;

Materiale utilizate pentru ambalajele secundare și terțiare sunt realizate aproape complet din materiale reciclate;

Compania selectează cu atenție partenerii și colaboratorii care au adoptat sa promoveze politici pentru productia “zero deseuri”. Indicatori de performanță al factorilor economici, sociali și de mediu sunt masurati atat la fabrica cat și pe tot parcursul întregului lanț de aprovizionare.

Imbunătățirile aduse ambalajelor, produselor noi lansate pe piata, reduc semnificativ impactul asupra  mediului.

Reducerea emisiilor de CO2 în procesul de producție in vederea atingerii obiectivelor europene ale anului 2020

ISO 9001

În 1996, illy a fost prima companie de cafea din Europa care a obținut certificatul ISO 9001, care atestă respectarea cerințelor stricte de calitate în întregul său sistem de producție.

ISO 14001

Illy a obținut certificarea ISO 14001 în 2003, un standard internațional, aplicabil tuturor tipurilor de întreprinderi care stabilește eficacitatea unui sistem de management în monitorizarea impactului asupra mediului al activităților companiei. Scopul este de a încuraja îmbunătățiri sistematice într-o manieră coerentă, eficientă și, mai ales, durabilă.

QUALITÉ FRANCE

Acest organism independent francez certifică faptul că protocoalele de producție ale unei companii respectă specificațiile prestabilite, pentru a asigura o satisfacție optimă a consumatorilor. Conformitatea illy a fost certificată în 1992.

EMAS REGISTRATION

illy a obținut înregistrarea EMAS 2004, fiind de acord în mod voluntar pentru reducerea continuă a impactului asupra mediului al activităților sale industriale. La doar un an mai târziu, illy a câștigat premiul anual al organizației privind angajamentul companiei de îmbunătățirea a mediului de producție.

illy deține 4 certificări care confirmă standardele sale de înaltă calitate și politici exemplare de mediu