Despre Monbana

Ciocolata fierbinte, sau rece – Tradițional, cremos, aromat… selecția specialistilor Monbana.

Producătorii de ciocolată folosesc în mare parte aceleași ingrediente de bază pentru preparare: lichior de ciocolată, praf de cacao, unt de cacao, lapte praf, zahăr, lecitină și arome sau creme. Diferențele între rețete sunt date de ingrediente specifice pentru fiecare producător și de cantitatea de cacao folosită. Fiecare ingredient din ciocolată are un rol bine stabilit: mai mult lapte praf face ca ciocolata să fie mai cremoasă, mai puțin zahăr o face mai amară și mai aproape de gustul ei natural.

MONBANA foloseste pentru bauturile calde / reci 32% cacao, obținută prin prelucrarea boabelor de cacao  

  1. după ce au fost recoltate, pastaile sunt rupte si puse la fermentat, apoi sunt uscate și măcinate
  2. din cacaua măcinată se obține lichiorul de cacao ce seamănă cu o pastă și nu conține alcool. Această pastă are un intens gust amărui și poate fi turnată în forme, unde se solidifică și formează o ciocolată neprelucrată
  3. lichiorul de cacao este procesat mai departe și din el sunt extrase untul de cacao și pudra de cacao. Ambele produse sunt folosite mai târziu în fabricarea ciocolatei, dar procesarea este necesară pentru că permite modificarea compoziției pentru rețete diferite de ciocolată. Pudra de cacao este format din particule de fibre, proteine și amidon, iar untul de cacao este format din grăsimi vegetale cu uriașe proprietăți benefice.

Untul de cacao este ingredientul care oferă ciocolatei gustul, culoarea și textura pe care o cunoaștem cu toții. Este și cel mai costisitor ingredient al ciocolatei, pentru că este folosit și în industria cosmetică, pentru fabricarea loțiunilor de corp și a cremelor.

Pudra de cacao se obține prin măcinare, după ce untul de cacao a fost extras din lichiorul de cacao. Aceasta este folosită la prepararea băuturilor calde, cu lapte sau cu apă, sau în produsele de patiserie, ca ingredient.

Ciocolata albă este este fabricată din unt de cacao, zahăr, lapte și arome, în special vanilie. Această specialitate nu este considerată de toată lumea ca fiind ciocolată adevărată, pentru că nu conține pudră de cacao; de aici vine și culoarea albă.

Ingrediente

Pentru a obține un echilibru corect de arome și texturi, specialistii MONBANA își aleg ingredientele cu grijă: cele mai bune pastai de cacao din Africa de Vest pentru a obtine unt de cacao 100% pur.

Fiecare notă de cacao este descoperita dezvaluindu-si atat puterea cat si subtilitatea. – https://www.monbana.com/en/the-company/our-savoir-faire/