Selecția

Amestecul

Prăjirea

Presurizarea

Inovația

SELECȚIA
primul pas către calitate

Dupa achizitie, cafeaua este pusa in saci de iuta de 60 de kg, cu brandul illy pe ele si expediate cat se poate de repede in Trieste, Italia. In timpul transportului sunt luate masuri de precautie pentru ca boabele sa ajunga in cele mai bune conditii. Dupa ce ajung, sunt supuse unor noi controale de calitate folosindu-se un sistem automat si un echipament performant. Odata ce boabele au fost scoase din sac, sunt plasate pe un ecran ce vibreaza si care are rolul de a separa boabele de cafea de corpuri straine. Un aspirator inlatura impuritatile mici, usoare in timp ce un magnet elimina metalul. Ultima selectie consta in „fotografierea” fiecarei boabe de cafea, cu scopul de a le inlatura pe cele care nu corespund standardelor privind culoarea – un indiciu care arata ca boaba nu a fost coapta, sau este fermentata, nu miroase bine, lucruri care pot compromite intreaga recolta. Cu ajutorul acestui echipament fiecare boaba este inspectata.
illy amestecă, înainte de prăjire, nouă varietati distincte de cafea Arabică, asigurându-se ca fiecare boaba isi pastreaza caracteristicile distincte atunci cand sunt prajite. Acesta este exact modul în care amestecul illy are mereu aceeasi consistență remarcabilă. Amestecul este el insusi o adevărata artă. Cafeaua din regiuni diferite are arome distincte, asigurand astfel un echilibrul intre caracteristicilor amare, dulci cat si din punct de vedere al consistentei.

AMESTECUL
echilibrul perfect

PRĂJIREA
arta și știința împreună

Prajirea: doar 15 minute este timpul critic in care 800 de substante sunt extrase cu ajutorul caldurii, fiecare contribuind la aroma si gustul inconfundabil al amestecului illy. Procesul este automatizat si atent monitorizat de instrumente ce verifica calitatea cafelei.
Pionier al unei noi metode, illy foloseste eficient, in exclusiviatte o tehnologie de presurizare naturala – patentata in intreaga lume. Cafeaua illy, proaspat prajita, este introdusă în cutii reciclabile, împreună cu azot natural, inert, sub presiune. Procesul captează aromele esențiale și le protejează mai mult de un an. Oxigenul este dusmanul cel mai mare al cafelei prajite, iar cafeaua prajita, expusa la aer va pierde 40% din aroma dupa numai 8 ore. Alt inamic este umiditatea care de asemenea are efect negativ asupra aromei si poate da un miros de pamant.

PRESURIZAREA
exclusiv illy

INOVAȚIA
tradiție și inovație

Inovatia a influentat intreaga istorie illycaffe, inca de la infiintare. Nu in mod surprinzator, trei din cele 8 inovatii transformationale poarta semnatura illy: presurazarea, metoda moderna de a prepara un espresso si pod-urile E.S.E.