1914

Începutul

În primul război mondial, Louis Guattari îl întâlnește pe Pierre-François Lardet, fondatorul celebrului brand Banania. Între cei doi se naște o prietenie frumoasă iar Louis, pasionat de ciocolată, participă câțiva ani la aventura Banania.

1934

Se naște Lisette

Inițial designer industrial, Guattari își creează propriul logo pentru pulberile Monbana, marca înregistrată de zeci de ani. Fetița care își bea bolul de cacao se numește Louisette, un omagiu adus soției sale Louise.

Faimosul ciclist André Leduc devine ambasadorul mărcii. De atunci, MONBANA este o afacere industrială la scară umană pe trei ramuri: pudră de ciocolată, dietetică, dar și cofetărie cu ciocolată, printre care trufele și stridiile de ciocolată umplute sunt specialitățile emblematice.

anii '50

Perioada „de aur”

Din anii 50, activitatea de ciocolată se dezvoltă mai ales la îndemnul fiilor lui Louis, Jean și Paul. MONBANA include acum o unitate de prăjire cu fasole și devine specialistul în pudră de ciocolată de calitate. MONBANA lansează primele produse dietetice și devine chiar furnizorul oficial al Institutului Național al Sporturilor.

Era inovației

O nouă idee în industria suplimentelor alimentare și dietetice: napolitana, un pătrat de ciocolată turnat. Primul este lansat oficial în 1985 și va deveni un must-have cu o cafea. După ce a studiat biologia, Yves, fiul lui Jean Guattari, ajunge la MONBANA și decide să se concentreze pe această activitate.

Sfârșitul
anilor '70

La începutul anilor 2000, clienții MONBANA au fost cei mai mari ceainarii și liderii de restaurante din întreaga lume, pentru care a lucrat mai ales în eticheta albă. 

2000

2008
primele boutiqueuri

Colecția gourmet este lansată cu scopul de a oferi ritualuri de ciocolată gourmet deosebite. Tot acum apar magazinele „Fabrica de ciocolată MONBANA”.

Anul schimbării

2013

2013 marchează apariția unei noi identități grafice care subliniază poziționarea sa ca un brand francez specializat în ciocolată sub toate formele.

2017
se schimbă conducerea și se alătură grupului BUTON

Grupul, prezidat de Christian Buton, este specializat în produse de patiserie și cofetărie, în Franța și în străinătate. Un nou impuls pentru dezvoltarea companiei.