În primul rand, ceaiul tine foarte mult de gust, gustul fiecaruia. Original sau aromat, cu zahar sau nu, conservarea ceaiului, protejarea lui de lumina si umiditate, este cel mai important. Elementele de mai jos, „reguli de aur”, va vor permite sa savurati o ceasca de ceai.

Ceainicul – pentru ca frunza sa isi dezvolte aroma, este necesar sa clatiti ceainicul cu apa curata inainte. Daca beti diferite tipuri de ceai, trebuie sa algeti un ceainic pentru ceai clasic, unul pentru ceai afumat si al treilea pentru ceai aromat. Nu spalati ceainicul.

Dozajul – o lingurita pe ceasca, ceea ce insemna in jur de 2.5 grame. Gama Dammann cuprinde si pliculete care contin exact doza pentru un ceainic, si de asemenea pliculete ce se pot pune direct in ceasca.

Apa – calitatea apei este improtanta. Apa de la robinet poate fi foarte buna, dar in general ea contine prea mult calcar sau clor. Este recomandata folosirea unei ape cu un continut scazut de minerale, sau apa de izvor. Turnati apa pentru un ceai toata odata.

Infuzia – timpul de infuzie este diferit pentru fiecare tip de ceai in parte, intre 2 si 5 minute. Pe fiecare cutie este trecut timpul de infuzie recomandat. Depinde de dorinta fiecaruia daca vrea un ceai mai tare, sau mai slab.

Ultimul pas – amestecati ceaiul rapid cu o lingurita pentru a-i da un gust omogen.

Ceaiurile din Ceylon si India ar trebui baute de preferinta cu lapte rece, cele din China ca si cele aromate si cele verzi ar trebui baute asa cum sunt. Si lamaie? Niciodata…