Noile capsule pentru Office illy compostabile*

illycaffè, liderul global în materie de cafea de calitate, sustenabilă, a celebrat Ziua Mondială a Mediului Înconjurător prin introducerea noilor capsule MPS compostabile pentru aparatele illy SMART. Aceste aparate sunt concepute să satisfacă nevoile birourilor de dimensiuni mici și mijlocii.

illycaffè, cunoscut pentru angajamentul său de lungă durată pentru protejarea mediului înconjurător și a managementului resurselor, a dezvoltat aceste capsule compostabile pentru a răspunde la cererea aflată în creștere pentru cafea de înaltă calitate și sustenabilă în sectorul OCS (Office Coffee Service). Conform unui studiu recent realizat de Kantar, italienii sunt din ce în ce mai atenți la calitate și sustenabilitate, adoptând un comportament eco-friendly (prietenos cu mediul înconjurător) chiar și la locul de muncă. Studiul arată că 7 din 10 consumatori nu sunt satisfăcuți privind cafeaua pe care o beau în timpul pauzelor de la serviciu**, în timp ce 70% dintre aceștia caută produse sustenabile***.

 

compostable

capsule_espresso

Noua capsula MPS compostabilă răspunde acestor noi provocări prin oferirea unei soluții ecologice privind ciclului de viață al produsului, dar fără a compromite calitatea. Mulțumită învelișului special, capsula poate fi aruncată împreună cu fracția umedă și trimisă la compostare industrială, transformându-se în îngrășământ natural împreună cu zațul de cafea uzat. De asemenea, acest înveliș păstrează aroma cafelei, asigurând gustul consistent și distinct al amestecului illy 100% Arabica, disponibil în variantele Classico, Intenso și Decaffeinato.

“Recertificarea noastră recentă – prima companie italiană, in domeniul cafelei, ce primește distincția B Corp – demonstrează angajamentul nostru de a crea un model de business sustenabil”, spune Cristina Scocchia, CEO al illycaffè. „Țintim să oferim soluții și produse care combină calitatea illy și respectul pentru mediul înconjurător, de care vor beneficia atât consumatorii, cât și companiile”.

Noile capsule compostabile sunt concepute pentru a fi utilizate cu linia de aparate SMART, care se evidențiază prin design elegant și compact, pentru o preparare a cafelei rapidă și de calitate. În completarea aparatelor deja existente illy SMART10 și illy SMART30, care necesită o ajustare a temperaturii din fabrică cu 6°C mai mica, vin modelele illy SMART10C și illy SMART30C. Aceste noi modele sunt optimizate pentru uz imediat și vin cu o grafica, exclusivă, personalizată.

 


* Capsulele MPS (Mitaca Professional System) sunt certificate pentru compostare industriala conform EN 13432:2000 standard de DIN CERTCO. Vă rugăm verificați prevederile locale privind colectarea deșeurilor.

** Sursa: Consumer Segmentation IT & US, Kantar 2022, faza calitativă.

*** Sursa: Consumer Segmentation IT & US, Kantar 2022, chestionar cu un eșantion de 1500 de consumatori de cafea per piață.

Q&A

Compostabilitate industrială

Capsulele MPS sunt certificate pentru compostare industrială conform standardului EN 13432:2000 oferit de DIN CERTCO, Institutul German de Standardizare (Deutsches Institut für Normung) care certifică compostabilitatea produselor.

Ce presupune compostabilitatea? Care este diferența dintre compostarea industrială și cea de acasă?

Deșeurile din materie organică sunt definite ca fiind „compostabile” atunci când pot fi transformate printr-un proces (numit compostare) în compost, un fel de sol foarte bogat în substanțe organice care poate fi utilizat drept îngrășământ natural. Acest proces de transformare poate fi derulat la nivel industrial sau domestic. In primul caz (industrial), procesul are loc în instalații industriale dedicate care reproduc și accelerează procesul care are loc în mod normal în natură. În cel de-al doilea caz (domestic), procesul se desfășoară într-o grămadă de compost de grădină. Acest proces are o temperatură mai scăzută și care poate varia decât în cazul industrial, fapt ce face procesul de compostare mai dificil și mai încet. Prin intermediul procesului de compostare, deșeurile din materie organică nu mai este deșeu, ci devine o materie primă utilă care dă la rândul său viață unor noi cicluri de producție. Capsulele MPS sunt compostabile industrial.

Aruncarea corespunzătoare a capsulelor:

În țările în care instalațiile industriale de compostare sunt prezente și unde legile locale permit, capsulele compostabile industrial sunt în general colectate împreună cu deșeurile din materie organică. De verificat metodele de eliminare a deșeurilor cu autoritățile locale.

În comparație cu capsulele de polipropilenă:

  • Se schimbă calitatea și gustul? Nu, calitatea și gustul cafelei din capsulele MPS sunt garantate
  • Durata de depozitare primară și secundară este mai scurtă? Durata de depozitare secundară este la fel, recomandăm utilizarea capsulelor în decursul a 15 zile de la deschiderea pungii. Durata primară certificată în momentul actual este de 15 luni de la data de fabricare, dar ne rezervăm dreptul de a mări perioada la 18 luni în momentul în care testele temporale confirmă acest lucru.

În ceea ce privește ambalajul pungii, este planificată o schimbare?

În prezent, punga este fabricată dintr-un material din mai multe straturi (plastic/ aluminiu), lucrăm înspre a putea opta pentru un material mai sustenabil în ceea ce privește mediul înconjurător, fără ca această modificare să compromită capacitatea de a proteja produsul.

Prin setarea temperaturii la -6°C față de cea din fabrică la aparatele illy SMART10 și 30, pot fi distribuite și celelalte capsule din polipropilenă (cafea și băuturi instant)?

Da este posibil, prin scăderea temperaturii standard a aparatelor illy SMART10 și 30 cu 6 grade, aparatele vor putea distribui cafea și băuturi instant atât din capsulele compostabile, cât și din cele de polipropilenă.

Sunt capsulele compostabile compatibile și cu modelele anterioare de aparate Mitaca M1 V2.0 și Mitaca M9?

Da, prin scăderea temperaturii din fabrică cu 6 grade Celsius.

Sunt capsulele compostabile compatibile și cu modelele actuale SMART50?

Nu, în prezent capsulele nu sunt compatibile cu aparatele illy SMART50.

În ceea ce privește ambalajul aparatelor, este planificată o schimbare?

Da, am planificat deja să îndepărtăm mânerul din plastic și să înlocuim materialul separator intern din cutia mașinii SMART30.