Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului „The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania.

In prezenta a peste 100 de oaspeti din intreaga Europa, illycaffe a decernat premiul reprezentatilor companiei PRO BRANDS Distribution, Dan URSU si Liviu GUTUTUI care, avand suportul intregii echipe, au obtinut rezultate spectaculoase in Romania: o crestere exceptionala (in medie cu 95% anual) in numai 5 ani.

Acest premiu se acorda pe baza analizei intregii activitati a distribuitorilor zonali, parteneri ai companiei illycaffe, din punct de vedere al vanzarilor, rezultatelor financiare, evolutiei in timp, serviciilor post vanzare, activitatilor de promovare, dezvoltare si mentinere a brandului, etc. Dupa numai 5 ani de colaborare, PRO BRANDS Distribution isi adjudeca aceasta recunoastere datorita eforturilor si rezultatelor obtinute in penetrarea pietei de cafea premium din Romania.

In ce consta secretul acestui success? Intr-o structura de vanzari perfecta, care se bazeaza pe colaborarea cu peste 23 de distribuitori locali, o echipa profesionista si dinamica de consultanti tehnici (apreciata de illycaffe ca una dintre cele mai bune din Europa) care garanteaza clientilor o calitate perfecta, constanta a espresso-ului in ceasca si nu in ultimul rand a unui serviciu post vanzare ireprosabil, aspecte care au contribuit in permanenta, alaturi de activitatile de promovare a brandului illy la dezvoltarea si mentinerea imaginii acestui brand premium. Aceasta este, foarte pe scurt, descrierea abilitatilor deosebite ale echipei PRO BRANDS care a asigurat o crestere exponentiala a businessului an de an. Daca in primul an cafeaua illy era prezenta in 20 de cafenele, la ora actuala se colaboreaza cu peste 600 de cafenele pe tot teritoriul Romaniei.

Compania illycaffe ofera partenerilor sai de afaceri din toata lumea, distribuitorii zonali, o serie de noutati menite a sprijinii dezvoltarea businessului si in afara Italiei. In 2007 illycaffe aduce si pe piata din Romania prin PRO BRANDS Distribution doua sisteme noi, inovative avand un singur scop: obtinerea unui espresso perfect, expresoarele CUBE si FrancisFrancis!X2.

Inca din momentul in care Francesco Illy a inventat primul echipament pentru prepararea cafelei espresso, „Illetta”, in 1935, compania a inceput sa acorde un interes deosebit dezvoltarii unor noi echipamente dedicate consumului de cafea espresso la birou, acasa, in locatii Ho.re.ca de dimenisuni reduse. Scopul principal al acestui demers este cel de a obtine un espresso de aceeasi calitate, consistent, la fel de cremos si gustos, ca cel servit in cafenele, cu un maxim de confort, simplitate si intr-un mod cat mai practic.