Obiceiuri de consum

Cafeaua in jurul lumii

Cultura moderna a cafelei isi are originea in Europa de Vest in secolul al optesprezecelea, dar astazi este raspandita peste tot pe globul, desi obiceiurile de preparare si consum sunt diferite de la tara la tara.

Cel mai mare consumator de cafea sunt Statele Unite ale Americii, reprezentand 16% din volumul din intreaga lume, urmata de Brazilia, tara cu cea mai mare productie, cu 11%.

Dar cel mai mare consum per cap de locuitor, se inregistreaza, in mod surprinzator, in nordul Europei: in tari ca Finlanda, Danemarca si Suedia consumul de cafea este mare totodata acordandu-se o atentie deosebita provenientei si varietatii, preferandu-se cafeaua mai putin prajita si espresso "lung" in locul celui scurt.

Daca in tarile din sud, unde bautul cafelei este, inainte de toate, un ritual social si adesea se intampla dupa ce mananci, in Europa Centrala si de Nord cafeaua este bauta acasa dimineata sau dupa amiaza, in jurul unei mese, la un sandwich sau cu o prajitura.

Italia, locul de nastere al espresso-ului, este de abia pe locul 10 in ceea ce priveste consumul: Italia este totusi unul din cei mai mari exportatori de cafea prajita.

Francezii iubesc espresso-ul pe care il savureaza dimineata cu un croissant sau o bagheta.

Varietatea este apreciata in SUA si in general consumatorii experimenteaza adesea diferite amestecuri de cafea, avand tari de origine diferite, sau chiar avand grade de prajire diferite. Cafeaua este bauta acesa dimineata sau dupa o masa, in cafenele cu prietenii.

Cafeaua este consumata "pe drum" oriunde de la New York, unde este normal sa vezi oameni grabindu-se la serviciu si avand un recipient cu cafea in mana, pana la Tokyo unde cafeaua este larg raspandita la dozatoarele de cafea, sau Gemania unde "barurile in picioare" servesc espresso lung sau scurt. Ceea ce este mai imbucurator, tinerii de peste tot in lume au inceput sa descopere placerea unui espresso servit intr-o cafenea, restaurant italienesc, etc.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania