Prepararea cafelei

Arta degustării - o călătorie în lumea simţurilor

Nici o altă băutură nu are efectele benefice ca cele pe care espresso le are asupra corpului şi minţii. O cafea espresso măreşte luciditatea şi concentrarea, stimulează creativitatea, mângâie simţurile şi evocă un număr mare de senzaţii şi amintiri.

Acest lucru este posibil datorită cantităţii mici de cofeină din espresso, dar în mare măsură şi datorită aromei şi consistenţei. Aroma este un set de miresme eliberate din ceaşcă iar consistenţa este percepţia tactilă, catifelata pe care o simţi între limbă şi cerul gurii.

Fiecare aromă acţionează asupra memoriei personale, aducerii aminte şi asocierilor. Degustarea care înseamnă să înveţi cum să bei un espresso bun în mod conştient, însemnă de asemenea să redescoperi timpul trecut în general, dar şi să te redescoperi şi să rememorezi experienţa ta de-a lungul vieţii.

Degustarea unui espresso este, în primul rând, o călătorie în lumea simţurilor. Iar degustarea este mai mult decât o încercare, este o recunoaştere a componentelor şi o înţelegere a motivelor pentru care facem această degustare.

Cafeaua şi sănătatea - o cafea pe zi tine doctorul departe

Efectele cafelei asupra sănătăţii au fost foarte atent studiate de-a lungul vremii şi majoritatea rapoartelor ştiinţifice au arătat ca există multe aspecte pozitive asociate cu băutul cafelei. Pe lângă binecunoscută abilitate de a creşte performanţele mentale şi fizice, băutul cafelei a fost puternic asociat cu micşorarea riscului de a face ciroză, astm, diabet, Alzheimer şi Parkinson.

Cofeina este foarte cunoscută ca fiind un stimulent al sistemului nervos iar consumul ei creşte activitatea creierului. Poate înlătura / intarsia oboseala şi în multe studii, s-a arătat ca sporeşte performanţele cognitive şi creşte capacitatea corpului la rezistenţă fizică.

Cafeaua conţine antioxidanţi, de altfel, este cea mai mare sursă de antioxidanţi. Antioxidanţii au fost consideraţi ca având legătura cu un număr ridicat de potenţiale beneficii în ceea ce priveşte sănătatea ca protejarea împotriva anumitor boli şi cancer.

Cafeaua ajută la reducerea / eliminarea durerilor de cap.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania