Design The illy Can

Descrierea proiectului

designtheillycan

Design the illy can este un proiect marca illy, ce își propune să încurajeze tinerii artisti români să-si exprime talentul într-un mod mai puțin convențional – decorând cutia de cafea illy.

20.000 de cutii illy îmbrăcate în design-ul și cu numele unui tanar artist roman vor fi rezultatul acestui experiment creativ. Un proiect cu rol de stimul menit să scoată spiritul creativ din tine, cel pasionat de design, indiferent că ai o diplomă sau nu în domeniu. Alege sa fii tu artistul care va semna 20.000 de cutii de cafea illy ce vor fi distribuite pe rafturi, în toată țara.

Impreuna cu acest premiu, o călătorie la Bienala de la Veneția din 2015, o vizită la fabrica illycaffe din Trieste, un loc în expoziția cu cele mai bune lucrări înscrise în competiție, illycaffe îți oferă o “medalie” artistică: șansa de a-ți regăsi numele alături de alte nume mari precum James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo PistolettoCittadellarte, Tobias Rehberger, Sebastião Salgado; artisti ce au decorat, de-a lungul anilor, cutiile de cafea illy.

illycaffe susține arta de mai bine de 20 de ani prin colaborări cu maeștri ai artei contemporane.  Începând cu anul 1992, ceștile illy au fost suportul acestor artiști, lucrările rezultate fiind obiectul mult apreciatelor ediții speciale illy Art Collection. În 2006, illy a oferit iubitorilor de cafea acces la obiecte de artă valoroasă printr-un nou suport reprezentat de cutia de cafea illy. Forma circulară a cutiei a inspirat concepte interesante care au explorat infinite posibilități de exprimare a imaginației.

De două decenii, cafeaua și arta au un punct de intalnire, iar acela se numește illy Art Collection. Acum, illycaffe importă aceleași principii pe plaiurile românești.

Fii tu primul artist român care se alătură acestei mișcări!

designtheillycan

Ce trebuie să faci?

Ilustrează ideea ta pentru noul ambalaj illy și înscrie-o în concurs în perioada 28 octombrie – 20 noiembrie 2014, conform regulamentului oficial, prin trimiterea unui e-mail la adresa designtheillycan@probrands.ro care să contină următoarele date: nume, prenume, data nașterii, număr de telefon, adresă de email și proiectul propus.

Data limită pentru trimiterea proiectelor este 20 noiembrie 2014, orele 23:59:59.

Cum te înscrii și ce condiții trebuie să îndeplinești?

Fiecare inscriere trebuie sa îndeplineasca următoarele condiții pentru a fi luată în considerare de către comisie:

  • să conțină datele de identificare (nume, prenume, data nașterii, număr de telefon, adresă de email)
  • să fie însoțită de cel puțin un proiect pentru cutia de cafea illy cu dimensiunile de 260x127mm (lucrarea, a carei poza ne-o trimiti, va trebui sa respecte dimensiunile mentionate in regulamentul concursului publicat la adresa probrands.ro/designtheillycan)

Proiectele vor fi atașate e-mail-ului în format jpeg, iar dimensiunea maxima a unui e-mail de inscriere trebuie sa fie de maxim 5 MB. Fiecare e-mail de înscriere trebuie să conțină obligatoriu cel puțin un model propus pentru cutia de cafea illy.

Poți înscrie un număr de maxim 3 propuneri de proiecte în concurs, participarea la concurs fiind gratuită.

Pentru a înscrie o lucrare în concurs, trebuie să fii obligatoriu deținătorul drepturilor intelectuale și de proprietate a acesteia.

Odată declarat printre câștigătorii concursului, trebuie să poți demonstra că ești deținătorul drepturilor intelectuale și de proprietate asupra proiectelor înscrise.

Ne rezervăm dreptul să eliminăm din concurs lucrările care se dovedesc ilegale, imorale, sau plagiate, în urma unor sesizări, primite în orice moment, înainte de data de 27 noiembrie 2014. Sesizările privind lucrările care nu respectă regulamentul pot fi trimise pe adresa de e-mail designtheillycan@probrands.ro, identificate printr-un link cu trimitere spre creația sesizată și un link către creația originală.

Cum evaluăm lucrările?

Lucrările înscrise în competiție care respectă regulamentul, vor fi publicate pe pagina www.probrands.ro/designtheillycan. Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către un juriu format din profesioniști în domeniu.

Odată încheiată competiția, juriul va delibera în termen de maxim 21 zile lucrătoare, iar lucrările câștigătoare vor fi publicate pe pagina www.probrands.ro/designtheillycan.

Ce premii câștigi?

Marele căștigător a cărui lucrare va ocupa Locul I la încheierea competiției, va fi premiat cu:

  • sansa unica ca proiectul și numele său sa fie afișate pe ambalajul a 20.000 de cutii de cafea illy distribuite în România
  • o călătorie la Bienala de la Veneția din 2015
  • o vizita la fabrica illycaffe din Trieste, Italia

De asemenea, design-ul câștigător va fi expus în cadrul unei expoziții organizate de illycaffe, in Romania.

Locul II (4 lucrari selectate) și III (10 lucrari selectate) vor fi premiate cu produse illycaffe, cât și cu un loc în expoziția finală ce va conține cele mai bune 20 de lucrări înscrise în competiție.

Juriul

Carlo Bach Art Director illycaffe

Încă din 1999, Carlo Bach a colaborat în cadrul proiectelor de artă illycaffe, iar în 2005 a devenit Art Director-ul companiei. Acesta dezvoltă relații de colaborare cu cei mai apreciați artiști contemporani, dar si cu tinere talente, lucrând în același timp în cadrul unor proiecte artistice experimentale, încercând ulterior să foloseasca aceste experiențe în realizarea conceptului illy Art Collections – cești de cafea illy reinterpretate artistic care au devenit in timp obiecte de colecție.

De asemenea, Carlo Bach este responsabil pentru proiectele pe care compania le dezvoltă în domeniile comunicării și design-ului. Cel mai recent proiect este reprezentat de Galleria illy, spațiu temporar lansat în Soho, cu scopul de a descrie lumea și pasiunile illy publicului american.

Dinu Dumbrăvician Director al Departamentului Design în cadrul UNARTE

Absolvent al liceului de arte din Timișoara, în 1980, și al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” , specializarea Forme Industriale (design), în 1985, Dinu Dumbrăvician predă la Universitatea Națională de Arte din București, fiind coordonator al catedrei Departamentului Design.

Dinu Dumbrăvician este co-organizator al „Atelierului tipografic Olanda-România”, 2007 și 2010 și co-fondator și asociat al Faber Studio, un mic studio care se îndeletnicește, printre altele, cu designul grafic, începând cu anul 2003. Majoritatea lucrărilor de design realizate de Faber Studio aparțin domeniului editorial – cărți, reviste, cataloage. Într-o mai mică măsură, realizează și identități vizuale, infodesign, ambalaje și design pentru expoziții.

Mihnea Ghilduș Designer de produs/ fondator Dizainăr

Format ca designer de produs la Universitatea Naţională de Arte București, și-a continuat traseul educațional la Academia de Arte și design din Stuttgart, Germania unde a obținut masterul în Integral Design. În 2014, a primit titlul de doctor în design medical, la Universitatea Naţională de Arte, București unde predă ca asistent din anul 2008.

Mihnea activează cu entuziasm în domeniul designului ambiental și grafic designului, dar pasiunea lui pe plan profesional rămâne designul de produs.

În 2012 a lansat Dizainăr, magazinul de design românesc pe care îl administrează din perspectiva “gospodarului creativ”, alături de echipa formată din patru specialiști în comunicare și design.

În cei aproape 2 ani de activitate, echipa Dizainăr a creat și a consolidat un brand recunoscut pe piața românească de design și amenajări interioare și a promovat peste 100 de designeri români cu peste 400 de produse concepute și realizate în țară.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania