Ritualul ceaiului

Ceaiul este un una dintre bauturile cele mai populare in intreaga lume. Desi este o bautura cunoscuta, modul de servire al ceaiului variaza de la tara la tara.

China

Conform scrierilor vechi, inainte de secolul al 8-lea prepararea ceaiului in China implica multi pasi. Frunzele de ceai erau intai oparite, apoi rupte si preparate sub forma unei franzele la care se adaugau diferite ingrediente. Acestea erau apoi lasate o perioada, prajite la foc si asezate intre foi fine de hartie. Apoi Chinezii fierbeau apa sarata, adaugand franzelele de ceai si o lingura de apa rece inainte de a astepta ca particulele sa se aseze. Odata terminat procesul, turnau bautura in cesti si le dadeau aroma cu lapte si ceapa. Obiceiurile s-au schimbat de-a lungul timpului si astezi Chinezii folosesc tehnici moderne de pregatire a ceaiului.

Japonia

Ceaiul verde are o traditie semnificativa in Japonia. Ceremonia ceaiului este un obicei indeplinit de gheise. Gheisele invata ceremonia de servire a ceaiului in scoli speciale. Pentru ceremonie, ele folosesc pudra de ceai, pe care o amesteca cu apa fierbinte pana ce face spuma. Folosesc un castron special si un pisalog din bambus in acest scop. Japonezii nu indulcesc sau ii dau aroma ceaiului, dar mananca in schimb prajiturele.

India

Ceaiul este infuzat cu un amestecc din o treime apa si doua treimi apa, fiarta cu zahar. Ceaiul este apoi lasat sa stea pentru cinci minute, apoi strecurat si turnat in cesti. In unele zone, ceaiul alb este aromatizat cu seminte si servit cu dulciuri.

Europa

Europenii au inceput cu o lingura de ceai pentru fiecare ceasca de ceai. Ceaiul varsat, sau in pliculete este adaugat intr-un recipeint plin cu apa fierbinte si lasat la infuzat pentru 4-6 minute, pentru a-si lasa aroma. Apoi ceaiul este turnat in cesti folosind o strecuratoare in acest scop.

In Anglia ceaiul este indulcit cu zahar si miere si adesea aromat cu lapte, rom, sau lamaie. Cateodata este adaugat gem.

Ungurii de obicei isi indulcesc ceaiul cu zahar sau miere si adesea adauga arome cu lameie, rom sau ocazional vin.

Olandezii savureaza ceaiul tare, cateodata adaugand zahar sau lapte.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

O cafea illy şi la birou


Comandati un espresor GRATUIT si cafea pentru el, la unul din distribuitorii nostri pentru segmentul office, in functie de zona unde va aflati.

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania