Ritualuri şi preparare

De-a lungul anilor, băutorii de ceai au savurat ceaiul atât pentru aroma sa răcoritoare, proaspătă, cât şi pentru proprietăţile sale medicale. Cercetările ştiinţifice au arătat multitudinea de căi prin care antioxidanţii din ceai pot acţiona în mod benefic asupra organismului, inclusiv protejând inima şi ficatul, sau ajutând corpul să se protejeze împotriva cancerului.

Este recomandată consumarea a cel puţin o ceaşcă de ceai per zi. Poate fi atât negru, sau verde, rece, sau fierbinte, fără sau cu teină.

Savurarea unei ceşti de ceai poate face mai mult decât a te încălzi pe perioada iernii. Frunzele de ceai verde sunt mai puţin procesate decât cele de ceai negru şi conţin surse mai bogate de antioxidanţi, ce protejează celulele corpului de deteriorare şi luptă cu bolile. Antioxidanţii din ceai sunt strânşi legaţi de prevenirea cancerului, reduce riscul bolilor de inimă, şi reduce colesterolul din sânge.

Antioxidanţii din ceai joacă un rol în reducerea efectelor negative ale colesterolului, reducând nivelul trigliceridelor. A fost arătat că inhibă coagularea excesivă a sângelui ceea ce are efect asupra bolilor de inimă. Totodată ceaiul previne îmbătrânirea şi bolile degenerative ale creierului, ca Parkinson şi Alzheimer.

Ceaiul previne forme variate de cancer, de sân, colon, stomac şi plămân. Antioxidanţii reprimă formarea şi creşterea agenţilor potenţiali cauzatori ai cancerului.

Un alt efect benefic al ceaiului, în special cel verde, este eficienţa crescută în prevenirea apariţiei cariilor; inhibă creşterea bacteriilor.

Ceaiul poate neutraliza germenii, inclusiv cei care cauzează pneumonia, infecţiile de piele, cistita; dezactivează viruşii inclusiv cei cauzatori de herpes.

Surprinzător, antioxidanţii din ceaiul verde stimulează arderea caloriilor. O doză zilnică de 2 - 3 ceşti de ceai verde poate arde 4% mai multă energie - în jur de 80 extra calorii per zi.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania