Degustarea experţilor

Iscusinta celui care face amestecul de ceai este datorata anilor multi dedicati ceaiului: memorie organoleptica, sensibilitatea gustului, culturii... toti fiind factori importanti.

Numerosi factori sunt esentiali: infatisarea, frunza exeterioara, aroma, gustul...

Ceaiul non-infuzat este judecat mai intai cu ochiul liber: culoarea frunzelor, marimea, frumusetea si calitatea. Asa de multe elemente, unul mai important decat altul!

Apoi, ceaiul este evaluat din nou. Se analizeaza culoarea, stralucirea, densitatea, aspectul mai mult, sau mai putin intunecat. Cu siguranta ceaiurile sunt minunat atunci cand ele sunt portocalii, sau altele cand sunt mai mult galbene sau de culoarea chihlimbarului.

In final, gustul: rotund, puternic, astringent, aromat... Cel care prepara amestecul trebuie sa poata distinge daca recolta a fost intarziata, sau timpurie, daca ceaiul este afumat natural, sau artificial.

Pentru a separa loturile, cateva degustari succesive sunt necesare si asta inainte ca selectia riguroasa a ceaiurilor sa fie facuta.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania