Cesti "illy Art Collection"

Ceasca ca o pânza

Ceasca alba

Placerea estetica a unei capodopere ca si placerea senzoriala a unei cafea extraordinare se întâlnesc într-un obiect simplu si perfect: ceasca illy. Creata în 1990 de catre designerul Matteo Thun, ceasca illy are o forma ce nu poate fi confundata, creata special pentru a spori placerea savurarii unei cafele.

În 1992, a fost introdusa prima colectie de cesti "illy art collection", semnate si numerotate. De atunci, un numar mare de artisti contemporani ca James Rosenquist, Jeff Koons, Julian Schnabel si multi altii au fost invitati sa foloseasca cestile de illy ca fiind "pânzele" lor. Editiile limitate sunt extraordinare, unice, apreciate de catre cunoscatorii si colectionarii din toata lumea.


Cestile Max Petrone (2018)

Cesti Max Petrone

Max Petrone ne spune sase povesti, folosind o tehnica, ce are ca punct de plecarea o pata de cafea. Artistul porneste de la faptul ca “prima incercare este intotdeauna buna" si isi continua lucrarea fara a face in prealabil un plan pentru a obtine un design anume. Nu exista cadre complexe, sau elaborari sofisticate, ci doar simplitate si abordari jucause. Protagonistii povestirilor lui Max Petrone cauta ceva aventuros, isi exploreaza propria lume, fiecare urmandu-si propria cale. Pentru ca povestile lor sa continue, fiecare utilizator al cestilor, consumator de cafea, isi poate folosi propria imaginatie.

Fiecare cescuta are propria poveste spusa de artist, sugerand personaje si stari, invitand pe toata lumea sa contribuie la narațiune, intr-un dialog care este inviorator si sincer.

Gama disponibila:

 • illy kit Max Petrone (6 cesti espresso+6 farfurii) (cod 22278)
 • illy kit Max Petrone (6 cesti cappuccino+6 farfurii) (cod 22279)

Cestile Emilio Pucci (2016)

Cesti Max Petrone

Noua colectie illy art, semnata de Emilio Pucci este prima colectie realizata in colaborare cu o casa de moda. Cestile au la baza 6 copii exclusive Pucci - “Orasele lumii”, desene facute manual si reprezentand scene din 6 mari metropole ale lumii.

Ele includ Battistero, creat de Emilio Pucci în 1957. Setul de cesti de colectie este ambalat intr-o cutie decorata de asemenea de casa de moda si prezinta peisaje din “Orasele lumii” intrepatruse astfel incat sa formeze a linie a orizontului imaginara ce contrasteaza cu un fundal de culori clasice Pucci.

Cesti Max Petrone

Gama disponibila:

 • illy Kit Emilio Pucci (2 cesti espresso + 2 farfurii) (cod 21563)
 • illy Kit Emilio Pucci (6 cesti cappucinno + 6 farfurii) (cod 21564)


Cesti EXPO 2015

Cesti Expo 2015

O dedicatie pentru calitate si durabilitate.

Aceasta noua colectie de cesti de cafea a fost realizata pentru a îmbunatati experienta de cafea, si de a celebra lansarea EXPO 2015, în Milano, Italia. Cele 2 seturi de cesti dedicate EXPO 2015 - "Hranirea planetei, energie pentru viata "- celebreaza participarea illy ca partener de cafea oficial si sponsorul cafelei in zona "Coffee Cluster", un pavilion dedicat cafelei si istoriei sale, sub titlul "De la pamant, la ceasca".

Aceste seturi de cesti sunt un "must-have" pentru amatorii de cafea illy si colectionari. Fiecare set de cesti este frumos ambalat in cutie si reprezinta un cadou perfect pentru iubitorii de cafea.

Gama disponibila:

 • illy Kit Expo Milan (4 cesti espresso + 4 farfurii)(cod B1824)
 • illy Kit Expo Milan (4 cesti cappuccino + 4 farfurii) (cod B1834)


"illy Sustain Art" The Watermill Center - Robert Wilson (2014)

Watermill Center

Noua colectie de cesti "illy Art Collection" a fost creata în cadrul programului anual de vară internaţionalã.

La acest atelier de vară, cinci artiști - Christopher Knowles, Hope Esser, Willie Filkowski, Cloe Floirat și Gintare Minelgaite - au fost alesi pentru a descrie spiritul Centrului Watermill pe ceasca espresso illy, în colaborare cu Robert Wilson. Modele colecției conțin elemente de arhitectura si motive ale Centrului Watermill, referiri la arta din interiorul zidurilor sale precum si teme recurente din activitatea lui Wilson.

Gama disponibila:

 • illy kit "illy Sustain Art"- Watermill Center (6 cesti espresso +6 farfurii) (cod 20398)


Ceasca Michelangelo PISTOLETTO (2013)

Ceasca M Pistoletto

Anul 1 - Paradisul pe pamant

Expozitia a fost dedicata unei noi ere, care se presupune ca a început pe 21 decembrie 2012 si se caracterizeaza printr-o metamorfoza sociala si culturala. Pentru a comemora acest eveniment, illy împreuna cu Michelangelo Pistolletto au dezvoltat o ceasca speciala, care se inspira din leit motivul expozitiei. Ceasca este produsa într-o editie limitata si este ambalata într-un pachet de plexiglas, împreuna cu farfuria aferenta.

Gama disponibila:

 • Ceasca Espresso Pistolletto "Terzo Paradiso" (B1560)

Cesti Daniel BUREN (2012)

Cesti Daniel Buren

Colectia de cesti illy Art Collection a artistul francez Daniel Buren, fost prezentata în cadrul evenimentului "Monumenta 2012".

Editia limitata include 4 cesti de espresso si se distinge prin alternanta dungilor albe si negre - motivul vizual specific creatiilor lui Daniel Buren înca din 1965. O alta caracteristica a colectiei este dimensiunea diferita a celor patru farfurioare, colorate diferit pe partea inferioara.

Daniel Buren s-a nascut la Paris si în cele mai multe cazuri creatiile sale arhitecturale iau forma unor amenajari temporare de mari dimensiuni, pastrate ulterior doar pe suport foto si video, denumite "photo-souvenirs".

Gama disponibila:

 • illy Kit Buren 4 cesti espresso (cod B966)

Cesti Kiki Smith (2012)

Cesti Kiki Smith

Nascuta în 1954 în Nuremberg, Germania, Kiki Smith traieste si lucreaza în orasul New York. Creatiile sale sunt înradacinate în istorie si feminism, umplute cu elemente magice de la individ si genuri mai largi, care cuprind sculpturi, desene, gravuri, ceramica, fotografii, clipuri video; fiecare dintre ele extrem de personale si versatile.

Lucrarile ei formeaza o parte din colectiile unora dintre liderii mondiali în muzee, cum ar Centrul Pompidou din Paris. În ultimii ani, Muzeul de Arta Moderna din New York, Fundació Joan Miró în Barcellona, Walker Art Center din Minneapolis, Fondazione Querini Stampalia în Venetia, si Kunstmuseum din Krefeld au toate retrospective de prestigiu organizate pe munca ei.

"Lucrarea unui artist poate merge în cât mai multe directii asa cum sunt firele de par de pe cap. Se merge oriunde se vrea", spune Kiki Smith, invitându-va sa va dea atat ziua cat si noaptea fascinatia de lumi unice, mici, si imense, facute din flori, fluturi, pasari, stele, sori, luni, tesute împreuna într-o poveste cu inima usoara, în modul de arte decorative tipice Europei, cum ar fi picturi florale pe ceramic asa cum artistul le-a reprodus.

Acele lumi unice ale acestor cesti de cafea vin împreuna cu o cutie de cafea, cu o suprafata metalica realizata de artist. Aduce-ti aceste lumi unice împreuna sau savurati-le una câte una cat fantezia te poate duce, si fiti parte din aceasta poveste "LIVE HAPPilly".

Gama disponibila:

 • illy kit Kiki Smith (6 cesti espresso + 6 farfurii) (cod B1184)
 • illy kit Kiki Smith (6 cesti cappuccino + 6 farfurii) (cod B1185)

Cesti Francesco Clemente (2011)

Cesti Francesco Clemente

Atunci cand iubesti ceva, nu e nimic mai frumos decat sa impartasesti si cu ceilalti. Asa a luat nastere illy ART Collection: din dorinta de a impartasi cu intreaga lume pasiunea illycaffe pentru ARTA. illy ART Collection sunt cesti de cafea, produse in editii limitate, ce poarta amprenta artistului care le-a creat, fie el pictor, sculptor, regizor de film.

Peste 70 artisti si-au lasat semnaturile pe cestile de colectie illy, iar FRANCESCO CLEMENTE, artist napolitan prin nastere, calator in intreaga lume prin vocative, este unul dintre ei. Stilul lui este unul unic, rezultat in urma explorarii, traditiei si asteptarilor indelungate intrerupte brusc de explozii de energie.

"Un moment spontan ce perturba o regula"

Aceasta este esenta artei lui Fancesco Clemente. Fiecare din lucrarile lui surprind printr-un detaliu minor, imprevizibil, ce le transforma in adevarate opere de arta. Aceeasi surpriza placuta o simti de fiecare data cand savurezi o cafea illy.

"Imi plac ceremoniile, vocabularul de ritualuri si obiectele pline de semnificatie."

Este usor de inteles de ce CLEMENTE a decis sa se dedice, cu pasiune, in decorarea cestilor illy ART Collection si asta pentru ca nici un ritual nu poate fi mai placut decat cel de a savura o ceasca de cafea illy, in fiecare zi.

Gama disponibila:

 • illy kit Francesco Clemente (2 cesti espresso + 2 farfurii + cafea 250g) (codB022)

Cesti Tobias Rehberger (2010)

Cesti Tobias Rehberger

Tobias Rehberger este unul dintre artistii de succes al Germaniei. Renumele si l-a câstigat in anii 90, lucrarile lui fiind prezente în cadrul Bienalelor de la Venetia, Berlin, Manifesto (Luxemburg), Muzeul de arta contemporana din Chicago.

A câstigat Leone d'Oro la Bienala de arta vizuala de la Venetia, astfel ajungând sa contribuie la realizarea unui nou set din colectia de cesti illy.

Curbe, dungi, lumini si culori se contopesc si se reflecta pe portelan, creând un efect de camuflaj. Suprafata este adusa la viata printr-o iluzie optica, acest lucru adaugând un sens puternic de miscare si dinamism experientei estetice a savurarii unui espresso.

Gama disponibila:

 • illy kit Tobias Rehberger 6 cesti cappuccino + 6 farfurii (cod 4355)

Ceasca Sebastiano SALGADO (2005)

Ceasca Sebastiano SALGADO

In principio Ethiopia

Pe aceasta ceasca gasim una din cele 25 de fotografii realizate in 2004, in regiunea Yrga Cheffe din Etiopia de catre Sebastiano Salgado. Avanpremierea a avut loc la Artissima in 2005, la Lingotto in Turin. Dupa Brasilia si India, Etiopia este a treia componenta a calatoriei "In Principio", un proiect realizat de illycaffe in colaborare cu fotograful brazilian Sebastiano Salgado, ce sustine aceeasi idee de dezvoltare durabila.

Gama disponibila:

 • Salgado ceasca espresso (cod 2299)

Ceasca Louise BOURGEOIS (2002)

Ceasca Louise BOURGEOIS

Le jour, la nuit, le jour

Cunoscuta ca artist si sculptor Franco - American, este renumita si datorita contributiei sale in arta moderna si contemporana, cat si a structurilor sale "paianjen" intitulate Maman; de aici si porecla ei "Femeia paianjen".

Colectia "Le jour, la nuit, le jour" extrage esenta temelor de calatorie artistica ale lui Louise Bourgeois.

Roz si albastru se refera la copilarie, dar de asemenea si la dialectica eterna dintre sexe. Culorile picturii, volumele scuplturii sunt cuvintele unui artist care a iubit sa si scrie. Colectia a fost prezentate cu ocazia expozitiei artistului la aniversarea celor zece ani de "illy art collection" de la "Palais de Tokyo" din Paris.

Gama disponibila:

 • Ceasca espresso Bourgeois (cod B1705)

NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania