Inovaţie şi cercetare

O istorie lunga de cercetare si inovare in domeniul cafelei

O pasiune pentru stiinta si tehnologie a influentat intreaga istorie illycaffe. De la prima inventie in anii 30, pana la laboratoarele de astazi, illy s-a preocupat sa studieze in profunzime domeniul cafelei - arome, si compusi responsabili pentru aceste arome si despre aprecierile senzoriale ale acestui produs.

Fondatorul illycaffe, Francesco Illy, a fost fascinat de echipamente si a inventat "illetta" fara de care nu ar fi existat espresso. De asemenea, fara inventarea presurizarii, illycaffe nu ar fi fost niciodata in masura sa exporte cafeaua datorita timpului de viata limitat al acestui produs. Ernesto Illy, chimist, Presedinte pentru 42 de ani si astazi Presedinte Onorific, a inceput colaborarea cu universitati si a aplicat rezultatele cercetarilor facute in cultivarea si procesul de productie al cafelei. Fiul sau, Andrea Illy, actualul Presedinte si CEO, este de asemenea chimist.

Espresso este, el insusi, un fascinant subiect de cercetare: o bautura cu 1500 de substante chimice cunoscute, din care peste 800 sunt volatile, si cel putin 13 variabile fizico-chimice afectate de presurizare. O bautura complexa intr-adevar, dar unde corpul, aroma sunt armonios echilibrate, o experienta perfecta din punct de vedere senzorial.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania