illy Art Collection

illy art collection are în spate o tradiție de peste 20 de ani, designul ceștilor și cutiilor de colecție fiind semnate de-a lungul timpului de mai mult de 80 de nume sonore din arta contemporană, precum: Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono și Gillo Dorfles. Colaborările cu aceste personalități sunt expresia intangibilă a cultului pentru artă și design căruia illy i s-a dedicat dintotdeauna.

Illy art collection 2016

În timp ce invitația de a realiza designul pentru cești a fost adresată artiștilor începând din anul 1992, nume celebre din domeniul artei au fost provocate să creeze un design original și pentru cutiile metalice de cafea de 250 grame din 2006.

Două cutii realizate de doi tineri artiști au fost incluse în colecție în perioada 2015 – 2016, în urma concursurilor „Design the illy can” organizate în România și Austria. În timp ce Andrei Măceșanu, student al Universității Naționale de Arte București, a fost desemnat câștigător în România, în Austria premiul i-a fost acordat Dariei Zaichanka, studentă la Universitatea de Arte Aplicate din Viena.

În ceea ce privește cele mai recente opere de artă din illy art collection semnate de un nume sonor din domeniu, acestea sunt două compoziții create de Gillo Dorfles, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Italia. Gillo s-a inspirat din unele dintre lucrările sale de la sfârșitul anilor 1930, realizate cu tempera pe bază de ou, o tehnică preferată de marii maeștri ai secolului al XV-lea.

Cutiile illy, atât prin atributele sale, cât și prin design, sunt considerate de unii opere de artă în sine. Există frumusețe, inclusiv dacă privim din punctul de vedere al științei, luând în calcul: presurizarea, metoda prin care prospețimea, aroma, gustul cafelei sunt păstrate în interior. În plus, fiecare cutie este în totalitate reciclabilă.

Iar pentru ca aceste produse să se și poată comercializa, toate detaliile legate de aspectele comerciale sunt imprimate pe o folie transparentă, care se poate îndepărta ușor, dezvăluind viziunea fiecărui designer, a operei sale în întregime.


NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania