Design The illy Can - ediția I

Prima ediție „Design the illy can” s-a desfășurat în perioada 28 octombrie 2014 – 30 aprilie 2015. Concursul și-a propus să dinamizeze arta contemporană locală printr-o colaborare cu spiritul creator românesc, provocând tinerii, pentru prima dată în România, să decoreze cutia illy. Aceștia au fost invitați să-și înscrie lucrările în competiție în perioada 28 octombrie – 20 noiembrie 2014.

Organizată în parteneriat cu UNArte, o universitate cu o tradiție de peste 150 de ani în domeniul artei și reprezentărilor artistice, competiția a fost lansată printr-un eveniment în cadrul universității, în compania juriului format din Carlo Bach (Art & Creative Director illycaffè), Dinu Dumbrăvician (Director al Departamentului de Design UNArte) și Mihnea Ghilduș (fondator Dizainăr).

154 de lucrări au fost încrise în concurs, câștigătorul primei ediții fiind Andrei Măceșanu, student la secția de design grafic a Facultății de Arte Decorative și Design, Universitatea Națională de Arte București. La numai 20 de ani, Andrei Măceșanu semnase deja ilustrația unei cărți, concept de la care a pornit și implicarea sa în amenajarea unei cafenele. Potrivit declarațiilor sale, pasiunea tânărului artist pentru desen a început de când era copil, iar sora lui, studentă la arhitectură pe când Andrei era adolescent, i-a întărit credința că trebuie să urmeze o carieră în domeniul artelor vizuale. Lucrarea cu care Andrei a câștigat prima ediție „Design the illy can” a pornit de la o schiță mai veche, pe care o abandonase temporar. „Când am aflat despre concurs, mi-am amintit de schița respectivă și i-am proiectat în sfârșit o direcție, am știut încotro să o îndrept, terminând compoziția. Prelucrarea digitală a fost ultima etapă.”, a declarat Andrei într-un interviu publicat pe https://happillywords.wordpress.com/.

Premiul cu care a fost răsplătit pentru creativitatea sa a constat în prezența operei personale pe cutia illy, o călătorie la Bienala de la Veneția din 2015, o vizită în fabrica illycaffè din Trieste și un loc în expoziția cu cele mai bune lucrări înscrise în competiție.

Locul II (4 lucrări selectate) și III (10 lucrări selectate) au fost premiate atât cu produse illycaffè, cât și cu un loc dedicat în cadrul evenimentului final ce a reunit cele mai bune 20 de lucrări ale artiştilor români înscrişi în concurs. Evenimentul a avut loc la galeria Năsui, în luna aprilie 2015, și a reunit pasionați de design, membrii juriului, jurnaliști și bloggeri. Vedeta evenimentului a fost Andrei, care și-a prezentat creația în premieră și a vorbit despre experiența concursului. Evenimentul a marcat totodată celebrarea primei colaborări dintre un tânăr artist român și illy, lucrarea sa alăturându-se compozițiilor semnate de nume mari din arta contemporană, special create pentru illy art collection.

Cele 20 de lucrări finaliste în cadrul primei ediții „Design the illy can” pot fi vizualizate aici. Detalii despre ediția actuală sunt disponibile aici.
NOUTĂȚI

De unde se pot cumpara capsule Iperespresso?


Capsulele Iperespresso se pot achizitiona de pe site-ul www.coffeeandme.ro, sau din magazinele partenere mentionate mai jos:

Training si certificare illy barista


Curs intensiv, teoretic si practic, de 2 zile si care se va desfasura in orasele Pitesti, Constanta, Sibiu, Deva si-Bucuresti

Pro Brands Distribution a fost desemnata de catre prestigioasa companie illycaffe, in anul 2006 , "Distribuitorul anului"

In frumoasa statiune Split din Croatia, cu ocazia Conferintei Europene a distribuitorilor de cafea illy, directorul de export al companiei illycaffe, Giuseppe Taccari, a anuntat castigatorul premiului “The best illycaffe Distributor of the year 2006”. Premiul a fost acordat companiei PRO BRANDS Distribution, reprezentantul illycaffe in Romania